News

Researchers from the IGTP take part in a series of popular science talks on rare diseases

- Amics deCan Ruti

On Friday 8 November the first of the series of popular science talks organized by the Friends of Can Ruti (Amics de Can Ruti) took place in the Joan Coromines Library in Masnou and the Sant Andreu Library in Llavaneres. This is the second series of informative talks and once again they are inspired by the topic of this year's TV3 Marathon, which is rare diseases. Professionals from the IGTP and the Germans Trias Hospital are taking part.

The rest of this article is en Catalan or Spanish

Les xerrades tindran lloc durant els mesos de novembre i desembre a diferents poblacions del Maresme i a Badalona, territori de referència del Campus Can Ruti. El cicle va néixer l'any passat de la complicitat amb la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, amb qui els Amics de Can Ruti han col·laborat per segon any consecutiu en l'organització de la iniciativa. Com en l'edició anterior, en el cas de les Biblioteques del Maresme, les sessions amb els professionals del campus se sumen, a les xerrades divulgatives de La Marató de TV3, en un programa conjunt.

Un total de dotze professionals que treballen amb una o diverses malalties minoritàries, participaran durant els mesos de novembre i desembre d'aquesta acció divulgativa. Es tracta de compartir, ja sigui amb públic adult o amb públic infantil, la feina dels professionals i les seves reflexions sobre l'estat de la recerca en aquesta família de malalties.

Aquest és el programa complet de xerrades:

8 de novembre

El Masnou, 18:30h, amb la Dra. Gisela Nogales

Sant Andreu de Llavaneres, 19h, amb la Dr. Clara Joaquin Ortiz

26 de novembre

Tordera, 18h, amb el Dr. Agustí Rodríguez-Palmero

27 de novembre

Tiana, 18:30h, amb el Dr. Eugeni Domènech

30 de novembre

Cabrils, 12h, amb el Dr. Antoni Matilla Dueñas

3 de desembre

Teià, 18:30h, amb la Dra. Carolina Armengol

10 de desembre

Calella, 19h, amb el Dr. Manel Puig Domingo

11 de desembre

Vilassar de Dalt, 18h, amb el Dr. Joan Bel

Alella, 18:30h, amb el Dr. Eduard Serra Arenas

12 de desembre

Cabrera, 18:30h, amb el Dr. Ignacio Blanco

Badalona, 18:30h, amb la Dra. Gisela Nogales

13 de desembre

Arenys de Mar, 19h, amb el Dr. Ignacio Blanco i la Dra. Andrea Ros

El projecte Amics de Can Ruti

Els Amics de Can Ruti és una iniciativa de mecenatge que fomenta que es pugui continuar desenvolupant la recerca i la dedicació de professionals de la medicina i la investigació de les diverses institucions al Campus Can Ruti.