Noticias

La consellera Gemma Geis visita el Centre de Medicina Comparativa i Bioimatge del Campus Can Ruti

La consellera de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Gemma Geis, ha visitat aquest matí el Centre de Medicina Comparativa i Bioimatge (CMCiB), un centre referent de recerca traslacional i de formació continuada per als professionals de salut situat al Campus Can Ruti de Badalona.

Acompanyada pel director de Transferència del Coneixement, Xavier Aldeguer, Geis ha pogut visitar les instal·lacions del centre i conèixer de prop els diferents projectes de recerca s'hi duen a terme. També, ha pogut visitar els espais quirúrgics en els quals s'imparteixen, entre d'altres, cursos de cirurgia robòtica.

Jordi Barretina, director general de l'Institut d'Investigació Germans Trias i Pujol (IGTP), centre al qual està adscrit el CMCiB, ha estat l'encarregat de rebre la consellera. Els han acompanyat durant la visita Julia Garcia, directora científica de l'IGTP; Carles Esquerré, gerent de l'IGTP; Raül Zurita, cap d'innovació de l'IGTP; Sara Capdevila, directora tècnica del CMCiB, i Jordi Ara, gerent territorial de l'ICS Metropolitana Nord.

La consellera Geis ha definit el CMCiB com un "exemple de recerca avançada amb un retorn social immediat en termes d'aplicació clínica, millora de procediments quirúrgics i formació de qualitat per als professionals de la salut". La consellera també ha posat en valor "la bona coordinació entre el Govern i l'IGTP per cofinançar amb 12 MEUR la construcció i la posada en marxa del centre".