Noticias

Sònia Forcales rep una beca de la Fundació Olga Torres per a treballs de recerca sobre càncer de còlon

- Campus Can Ruti

La Fundació Olga Torres (FOT) destina 120.000 euros anuals a finançar projectes de recerca sobre càncer de còlon.

L'Auditori Taulí ha acollit avui el lliurament de les beques que anualment atorga la Fundació Olga Torres (FOT) per a treballs d'investigació sobre càncer de còlon. L'acte ha comptat amb el recolzament i col·laboració de la Corporació Sanitària Parc Taulí i la Fundació Parc Taulí i de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears. Els projectes guanyadors han estat atorgats a la Dra. Sònia-Vanina Forcales i al Dr. Nabil Djouder.

El president del Parc Taulí, Modesto Custodio, ha manifestat la satisfacció de la institució en acollir novament aquest acte i de poder col·laborar amb la FOT, una fundació que juntament amb la Fundació Parc Taulí són dos referents en recerca a l'àrea del Vallès. Custodio ha destacat que "estem orgullosos de tenir entitats com la FOT que col·laboren en la prevenció de la salut i en la recerca en benefici de la població, tal com ho van demostrar fa uns dies amb la donació al Parc Taulí d'un videocolonoscopi, que serà de gran ajut per al Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte que es coordina des del Parc Taulí".

En el decurs de l'acte, el director mèdic de l'Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Castells, ha pronunciat la conferència "Formes hereditàries del càncer colorectal: què podem fer al segle XXI". El Dr. Castells ha parlat dels factors que augmenten la susceptibilitat de patir aquest tipus de càncer i com es treballa en les línies que permetran precisar el risc de patir-ho.

Per la seva part, el president de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears, Àlvar Net, ha assenyalat que "la Fundació Olga Torres i el Parc Taulí, com la gran majoria dels grups de recerca, són els que ens projecten cap el futur".

La clausura ha anat a càrrec del president de la Fundació Olga Torres, Josep Bombardó, i de l'alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez. Bombardó ha fet una crida per "implicar a la ciutadania en la importància de la recerca per avançar en el diagnòstic i tractament del càncer". L'alcade de Sabadell, com tots els presents a la taula, ha felicitat als guardonats i ha assenyalat que "invertir en sanitat i educació és una inversió amb retorn, són dos pilars fonamentals de la societat".


Sobre la Fundació Olga Torres

La FOT és una fundació privada sense ànim de lucre dedicada a la investigació del càncer i ha focalitzat la seva actuació en la recerca sobre el càncer de còlon perquè és una de les patologies que avui té més incidència entre la població i afecta indiscriminadament homes i dones. Els seus objectius són promoure la investigació científica, tecnològica i social al més alt nivell, enquadrant-la en el marc universitari, centres d'investigació o instituts especialitzats.

La FOT destina els seus recursos a dotar anualment unes beques per a desenvolupar projectes de recerca sobre el càncer colorectal. En l'acte d'avui s'han lliuren les beques als guanyadors de la convocatòria 2015-2016. Ja està obert el termini per a la presentació de Projectes a la convocatòria de 2016-2017, en la qual s'ofereixen altres dues beques de 60.000 € cadascuna.


Projectes guanyadors de les beques post-doctorals de recerca
sobre càncer de còlon de la Convocatòria 2015-2016
Fundació Olga Torres

1r classificat: Dra. Sònia-Vanina Forcales Fernàndez
Títol de projecte: "Identificació de biomarcadors cromatínics i predictius de resposta i sensibilització als tractaments actuals en el càncer colorectal."
El projecte es desenvoluparà a l'Institut de Medicina Predictiva i Personalitzada del Càncer (IMPPC- Badalona)
Import de la beca: 60.000 €

2n classificat: Dr. Nabil Djouder
Títol de projecte: "Comprensió del paper de factors de creixement i nutrients en la inflamació intestinal i càncer colorectal".
Es projecte es desenvoluparà al Centro Nacional de Investigaciones Oncológicas (CNIO- Madrid)
Import: 60.000 €