Noticias

La 6a edició del programa Talents lliura les beques d’enguany i estrena ajuts per a la intensificació de recerca

Els premiats faran recerca a l'IGTP gràcies als ajuts promoguts per la Fundació Catalunya-La Pedrera i l'Hospital Germans Trias i Pujol

- Institucional

La Pedrera ha acollit aquest dimecres 29 de novembre l'acte d'entrega de la 6a edició dels premis del Programa Talents, impulsats per la Fundació Catalunya- La Pedrera i per l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. Un any més l'auditori Gaudí de l'emblemàtic edifici barceloní ha estat l'escenari d'un acte que va tornar a posar en valor la recerca que es fa a Catalunya en general i a Can Ruti en particular.

Un total de 9 nous professionals de l'Hospital Germans Trias i Pujol han rebut el reconeixement pel seu treball, a més d'un de l'Atenció Primària de l'Àrea Metropolitana Nord de l'ICS. S'hi sumen els 4 que renoven la beca aconseguida l'any passat. Tots 14 passen a tenir un contracte laboral amb l'Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP), i mantenen, en la majoria dels casos, la seva vinculació assistencial amb l'Hospital. A més, l'Hospital Clínic es va consolidar dins del Programa Talents i, igual que l'any passat, va entregar la dotació de dues beques.

L'acte va estar presidit per Lluís Farrés, director de l'àrea de Coneixement i Recerca de la Fundació Catalunya La Pedrera i pel Dr. Albert Barberà, director general de Recerca i Innovació en Salut de la Generalitat de Catalunya, que van estar acompanyats pel Gerent de l'ICS a l'Àrea Metropolitana Nord., el Dr. Jordi Ara, i pel director general de l'Hospital Clínic de Barcelona, el Dr. Josep Mª Campistol. També va comptar amb la presència del Dr. Manel Puig, director de l'IGTP, i Maria Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona. 

Com cada a any, la promoció de premiats va comptar amb l'acompanyament simbòlic d'un padrí. En aquest cas el Dr. Juan Ruiz Manzano, cap del Servei de Pneumologia de l'Hospital Germans Trias i cap del grup de recerca de Malalties Respiratòries a l'IGTP, que va fer un discurs retrospectiu sobre la recerca realitzada en tuberculosi, el camp d'estudi del seu grup de recerca. El Dr. Ruiz va prendre el testimoni del Dr. Josep Mª Campistol, director general de l'Hospital Clínic de Barcelona, padrí de l'edició del 2016. Altres investigadors que han estat padrins han estat el Dr. Bonaventura Clotet, el Dr. Pere-Joan Cardona, el Dr. Juan Francisco Julián i el Dr. Manel Puig.

Tots els becats de Can Ruti van ser representats a través d'un vídeo. Durant l'acte també hi ha intervingut una de les premiades, Ariadna Clos, que dedicarà la beca a la recerca en validació i avaluació de biomarcadors en la resposta a corticoides en la colitis ulcerosa, i està vinculada al Servei de l'aparell digestiu de l'hospital. Clos va explicar el valor d'aquest tipus d'ajuts destacant que la recerca és una eina indispensable per la qualitat de l'assistència i va animar als presents a l'acte a seguir contribuint en iniciatives com aquestes beques.

Els ajuts Talents i les noves Beques Germans Trias Sapiens

Els Ajuts Germans Trias Talents van néixer amb la finalitat de retenir i potenciar la carrera dels joves talents de l'hospital. En aquests sis anys, i gràcies al finançament de Germans Trias i la Fundació Catalunya-La Pedrera, aquests ajuts s'han consolidat com una oportunitat per als professionals dels diferents centres que hi participen. Enguany també es fa l'entrega de les primeres beques d'intensificació, les beques Germans Trias Sapiens, un ajut de nova creació que ja es va anunciar l'any passat i al qual l'any que ve també s'hi sumarà l'Hospital Clínic.

Per optar als reconeixements, els professionals han de presentar un projecte de recerca avalat per un mentor. Els projectes presentats són avaluats per una comissió de Germans Trias i del seu institut de recerca. Els professionals que finalment són escollits tenen un contracte laboral amb l'Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP), i mantenen, en la majoria de casos, la seva vinculació assistencial amb l'hospital.