Noticias

5 projectes a l’IGTP reben l’impuls de l’edició 2016 de La Marató de TV3

- Campus Can Ruti

La Marató de l'any 2016 estava dedicada a l'ictus i lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques, per això la majoria dels projectes finançats són al grup de Malalties Vasculars del Cervell, liderat pel Dr. Antoni Dávalos, i un projecte liderat des del Servei de Rehabilitació i Medicina Física de l'Hospital Germans Trias i Pujol, amb la Dra. Maria José Durà. Les ajudes s'han lliurat en un acte a l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya aquest dijous 26 d'octubre, amb l'assistència dels 70 equips de recerca que reben finançament enguany.

Dins del grup de recerca de malalties neurovasculars, el Dr. Dávalos ha rebut finançament per a l'estudi "PROMISE: Nous biomarcadors predictius de recuperació funcional previ al tractament endovascular en ictus isquèmic agut", i la Dra. Monica Millan liderarà el projecte "Incontinència fecal després d'ictus agut: mecanismes patofisiològics i noves fronteres en el seu tractament". A més d'aquests dos projectes unitaris, en el mateix grup la Dra. Laia Grau participarà de l'"Estudi dels mecanismes de fase aguda de l'ictus que afavoreixen el desenvolupament de l'epilèpsia" i la Dra. Laura Dorado liderarà el projecte coordinat "ITACAT: Impacte de l'anàlisi trombòtic en pacients dictus a Catalunya".

En l'àmbit de la rehabilitació, la Dra. Maria José Durà liderarà a l'IGTP un projecte coordinat, "Exercici de la ment i del cervell, una intervenció multimodal en l'ictus".

Amb el total de la recaptació es poden impulsar fins a 37 projectes per trobar avenços tangibles en la prevenció, el tractament i la rehabilitació de les discapacitats motores, sensitives, cognitives que provoquen l'ictus i les lesions traumàtiques a la medul·la i al cervell.

La Marató 2017: malalties infeccioses

La notícia d'aquests projectes coincideix de ple amb la campanya de divulgació de l'edició d'enguany de La Marató, que es dedicarà a les malalties infeccioses. El vídeo, que és l'eina principal per a les prop de 5.300 conferències divulgatives previstes per a la campanya actual, està protagonitzat per la Dra. Cristina Vilaplana, que hi actua de veu experta.