At the IGTP TODAY

Notícies

- Innovació, Projectes, Recerca

Un projecte coordinat per l’IGTP sobre el diagnòstic i maneig clínic de la tuberculosi rep un ajut Marie Skłodowska Curie

El projecte es titula "Innovation in Tuberculosis - INNOVA4TB" i està impulsat i coordinat pel grup de recerca d'Innovació en infeccions respiratòries i diagnòstic de la tuberculosi, que lidera a l'IGTP el Dr. José Domínguez, juntament amb la Dra. Cristina Prat. La proposta ha estat dotada amb més d'un milió d'euros de finançament a la convocatòria 2018 de les accions Marie Skłodowska-Curie (MSCA)

Germans Trias torna a HEALTHIO en la seva segona edició

Del 16 al 18 d'octubre s'ha celebrat a Fira de Barcelona la segona edició de HEALTHIO, una fira d'innovació en salut que ha reunit ciutadans, professionals sanitaris i empreses innovadores en un espai obert per impulsar el diàleg entre tots els agents que integren l'ecosistema sanitari i propiciar l'evolució del sistema. Una trenta de professionals de l'Hospital i de l'Institut de Recerca van ser protagonistes a l'estand de l'hospital i a les àgores de conferència.

- Innovació

Un projecte del grup de recerca d'Endoscòpia Translacional rep un ajut del programa Caixaimpulse

Un projecte de l'IGTP entre els vint seleccionats enguany pels ajuts del programa Caixaimpulse de la Fundació Bancària "la Caixa" i CaixaCapital Risc. Es tracta del projecte liderat pel Dr. Lorenzo-Zúñiga i el Dr. Bartolí, del grup de recerca d'Endoscòpia Translacional, per avançar cap a la producció de CoverGel, un hidrogel tòpic per a les intervencions endoscòpiques terapèutiques que evita les complicacions que sorgeixen del dany tèrmic a la mucosa intestinal.

Inici de l’activitat al Centre de Medicina Comparativa i Bioimatge de Catalunya (CMCiB)

Aquest mes de juny ha iniciat l'activitat al nou Centre de Medicina Comparativa i Bioimatge de Catalunya (CMCiB). Ubicat a la part més alta del campus, el CMCiB és un centre dedicat a la recerca i la formació en l'àmbit de la biomedicina, impulsat per l'Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP). Una nova infraestructura de recerca singular a Europa, i única a l'estat espanyol. 

- Innovació

Aniling, l’spin-off de l’IGTP-PMPPC seleccionada per un programa intensiu de sis mesos per introduir-se a Boston

Aniling és una de les 5 startup catalanes de tecnologia aplicada a la salut que han començat un programa intensiu i personalitzat de sis mesos per preparar la seva estratègia d'entrada a Boston, un dels principals hubs mundials en aquest àmbit, i establir els primers contactes amb els principals actors del sector. Es tracta de la primera edició del programa Road to Boston, organitzat per ACCIÓ.

- Innovació, Recerca

El MIT assessorarà un projecte per desenvolupar un gel per a les lesions derivades la pràctica d’endoscòpies digestives

El Massachusetts Institute of Technology (MIT), a través de la Fundació per a la Innovació i la Prospectiva en Salut a Espanya (FIPSE), ha seleccionat el projecte per participar en un programa de mentoria en innovació biomèdica. El projecte es basa en l'ús d'una família d'hidrogels que resol les necessitats no cobertes en les endoscòpies digestives, evitant complicacions en recessions endoscòpiques

- Innovació

Researchers at Can Ruti Campus enter into a licence agreement for the worldwide rights to the use of biomarker soluble neprilysin (sNEP) for assessing risk stratification and prognosis of heart failure patients

23 April 2016.  The group led by Dr Antoni Bayés-Genís of the Department of Cardiology of the Germans Trias i Pujol Hospital (HUGTiP) and the Germans Trias i Pujol Health Research Institute (IGTP) have signed a licence agreement with the American Company Critical Diagnostics for biomarker soluble neprilysin (sNEP).