Notícies

El Centre de Medicina Comparativa i Bioimatge (CMCiB) inicia la seva activitat

- Campus Can Ruti, Institucional
  • El director de l'Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP), Manel Puig, i la directora de l'Instituto de Salud Carlos III, Raquel Yotti, han formalitzat la posada en funcionament del Centre de Medicina Comparativa i Bioimatge de Catalunya (CMCiB)
  • El CMCiB, un centre impulsat per l'IGTP, al Campus Can Ruti de Badalona, referent en medicina comparativa, bioimatge i models computacionals, pretén ser pioner en l'aplicació de mètodes alternatius de recerca biomèdica que repercuteixin directament en la millora de la salut de les persones.
  • El centre compta amb instal·lacions quirúrgiques d'última generació, flexibles i connectades, per a la formació continuada, el perfeccionament de procediments quirúrgics o el desenvolupament de nous dispositius i mètodes en cirurgia.

El director de l'Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP), Manel Puig, i la directora de l'Instituto de Salud Carlos III, Raquel Yotti, han formalitzat aquest migdia la posada en funcionament del Centre de Medicina Comparativa i Bioimatge de Catalunya (CMCiB). Situat al campus de salut i recerca de Can Ruti, a Badalona, el CMCiB està integrat a l'entorn natural del Parc de la Serralada de Marina. És un centre altament tecnificat, multidisciplinari, i de qualitat, dedicat a la recerca biomèdica i la formació continuada dels professionals de la salut. Al CMCiB s'hi duen a terme un ampli ventall de projectes d'investigació, des de recerca clínica a la preclínica, nous mètodes d'anàlisi computacional i d'imatge, fins al perfeccionament de procediments quirúrgics o desenvolupament de nous dispositius i mètodes en cirurgia, en un entorn de promoció de la bioètica i l'aplicació de polítiques 3R.

El centre consta de 4.500 metres quadrats, dividits en 4 plantes, dedicats a la recerca preclínica i a la formació continuada dels professionals de la salut. Amb una inversió de 12,5 milions d'euros, aproximadament, el CMCiB dona servei no només als més de 3.500 professionals de la salut que hi ha al Campus, uns 700 dels quals es dediquen a la recerca, sinó que està obert a altres investigadors i empreses d'arreu d'Europa i el món.

"Avui és un dia molt desitjat ja que tanquem el cicle de construcció d'aquest campus intel·ligent", ha assegurat Manel Puig, director de l'Institut Germans Trias. Puig s'ha mostrat convençut que "amb aquest equipament, els científics i els clínics podran arribar més lluny" i ha volgut remarcar que "la construcció d'aquest centre ha requerit molts esforços, tant col·lectius com institucionals".

Per la seva part, Jaume Reventós, en representació de la Direcció General de Recerca de la Generalitat, també ha destacat el treball coordinat de totes les institucions per a la creació del centre. "No podem contemplar el CMCiB amb major optimisme", ha asseguerat, abans de remarcar que es tracta "d'un exemple on totes les institucions hi estem al darrere amb la voluntat de concentrar esforços en centres d'aquestes característiques.". 

Finalment, Raquel Yotti, directora de l'Instituto de Salud Carlos III s'ha sumat als agraïments a totes les institucions que han fet possible la posada en marca del centre i ha definit la cita com "un dia de celebració". "Des d'un centre com aquest, i especialment en aquest per la seva ubicació, es demostra que s'ha de tenir la capacitat d'aixecar la mirada i veure-hi més enllà de les dificultats, i fer-ho cap el futur", ha sentenciat, abans de cloure amb els millors auguris: "Comença un nou camí apassionant".

(continuar llegint)