Docencia

CMCiB 3R Seminars

Organizer: Comitè d'Ètica

Date: Del al

Venue: Sala d'audiovisuals del CMCiB

El Centre de Medicina Comparativa i Bioimatge (CMCiB) promou un programa de seminaris de formació continuada per al personal que treballa en recerca preclínica i, en especial, per actualitzar les bones pràctiques de treball amb models animals per al foment de les 3R (Reemplaç, Reducció i Refinament).

Els seminaris són gratuïts i oberts a tot el Campus Can Ruti, i a tot aquell personal usuari del CMCiB que hi pugui estar interessat. Són seminaris presencials i prioritàriament pràctics per a resoldre dubtes i aportar coneixement sobre els diversos aspectes que poden afectar l'execució d'un estudi experimental.

Hi ha 5 sessions previstes durant el primer trimestre de 2022, que sumen un total de 10 hores de formació continuada. La primera sessió se centra en l'"Ordre de formació ECC 566 2015, sobre el manteniment de l'acreditació per treballar amb models animals", amb la directora tècnica del CMCiB, Sara Capdevila. Serà el proper dijous 19 de gener, de 15:00 h a 17:00 h al CMCiB. La sessió és gratuïta i de lliure accés, però cal registre a l'entrada, i l'aforament és limitat.

Les properes sessions tractaran altres qüestions en relació als usos i les metodologies en aquesta fase clau en la recerca biomèdica, incloent també les tècniques que permeten la reducció i el refinament del disseny dels estudis.