At the IGTP TODAY

Notícies

La spin-off de l’IGTP Biointaxis tanca una ronda d’inversió de 952.000 euros per desenvolupar una teràpia gènica per l’atàxia de Friedreich

Biointaxis, spin-off de l'Institut d'Investigació Germans Trias i Pujol (IGTP), ha tancat una ronda d'inversió de 952.000 euros a través de la plataforma Capital Cell. La companyia emprarà els fons per a avançar en els estudis pre-clínics pel seu tractament per a l'atàxia de Friedrich, una malaltia minoritària. En concret Biointaxis validarà en primats no humans la seguretat del fàrmac.

CONSTAN, un nou assaig clínic amb la vacuna RUTI® per escurçar el tractament actual de la tuberculosi

La companyia biotecnològica Archivel Farma ha impulsat el disseny i la posada en marxa de l'Estudi clínic de fase IIb  CONSTAN per explorar l'eficàcia i la seguretat de l'administració concomitant de la immunoteràpia RUTI® amb el tractament estàndard a pacients amb TB pulmonar amb la Dra. Cristina Vilaplana, cap de la Unitat de Tuberculosi Experimental de l'Institut Germans Trias i Pujol, com a investigadora principal (IP). L'estudi ha estat aprovat per l'AEMPS i preveu incloure el primer pacient (First Patient In) a principis de Gener de 2022.

Germans Trias inicia un projecte per detectar precoçment les persones amb acromegàlia

El grup de recerca endocrina de Germans Trias, juntament amb l' spin- off de la Universitat Rovira i Virgili, UP2Smart, ha creat un programari anomenat Acroface que permet detectar canvis facials precoços en aquests pacients i avançar en anys el diagnòstic de la malaltia. L'acromegàlia és una malaltia minoritària que produeix deformitats òssies facials i esquelètiques, així com afectació cardíaca, diabetis i càncer i es diagnostica amb uns 10 anys de retard des de l'inici de la mateixa. El desenvolupament del programari Acroface s'ha realitzat mitjançant una beca competitiva independent de Pfizer (programa ASPIRE GLOBAL).

- Recerca

La contaminació de l'aire no augmenta el risc d'infectar-se, però sí augmenta el risc d’emmalaltir per COVID-19

L'exposició a llarg termini a la contaminació atmosfèrica s'associa amb un major risc de desenvolupar COVID-19 entre aquelles persones que s'infecten, conclou l'estudi COVICAT liderat per l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), centre recolzat per "La Fundació La Caixa", i co-dirigit pel GCAT-Genomes for Life-Germans Trias i Pujol Research Institute (IGTP), Badalona. L'estudi, publicat a Environment Health Perspectives, proporciona més proves sobre els beneficis per a la salut de reduir la contaminació de l'aire.

- Recerca

IV Jornades d’investigació traslacional en tumors urològics: del laboratori a la pràctica clínica

Els passats 11 i 12 de Novembre es van celebrar al Centre de Congressos de Badalona (BCIN) les IV Jornades d'investigació traslacional en tumors urològics: Del laboratori a la pràctica clínica, organitzades conjuntament per l'Institut Català d'Oncologia (ICO)-B·ARGO i l'Institut d'Investigació Germans Trias i Pujol (IGTP) de Badalona i avalades científicament per SEOM i SOGUG.

- Recerca

Art i ciència mariden a Alella amb l'IN_CERT

La proposta liderada per Can Manyé i l'Hospital Germans Trias, sorgeix en un context de pandèmia i de crisi sanitària sense precedents, amb la voluntat de fer visibles els vincles entre la ciència, l'art i la salut, la capacitat transformadora de l'art i també la seva dimensió social i humanística.

El Biobanc IGTP-HUGTP ha renovat el seu certificat de qualitat ISO per la col·lecció de mostres pulmonars del CIBERES

La col·lecció CIBERES, dins de la Plataforma Biobanc Pulmonar, es troba allotjada al Biobanc IGTP-HUGTP des de l'any 2012. La Plataforma Biobanc Pulmonar finança l'auditoria requerida per a la certificació, sol·licitada per totes les seves col·leccions. El certificat cobreix la recollida, processament, emmagatzematge i distribució de mostres biològiques en medicina respiratòria.